Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Határbontás tapintattal - az intézmény, munkatársai és a célközönség között

Az utóbbi hetekben többször szóltunk a Szlovén Etnográfiai Múzeum kulturális attitűdje különböző megtestesülési formáin (ld.: link és link ). Most porcelánkiállításról lesz szó link de korántsem hagyományosról. (El)érzékenyítő hatású, a szó több értelmében is.
A legrégebbi lengyel porcelángyár, Cmielów projektjét mutatják be: egy antropológus és egy dizájner elképzelése szerint a munkatársak kobaltsóval átitatott kesztyűvel nyúltak az általuk készített porcelánokhoz. Ujjlenyomataik a kiégetés után váltak láthatóvá; harsány kobaltkék színűvé a fehér porcelánon. Az így készült porcelánokat lehet a kiállításon megtekinteni. A gyári munkatársakat eleinte feszélyezte kezük nyomának ilyetén megjelenése, de a cégvezetőknek tetszett a termékeket humanizáló elképzelés. Odáig jutottak, hogy az így készült - a projekt által többrétegű jelentéssel ellátott - tárgyak kereskedelmi forgalomba is kerülnek rövidesen.
Ewa Klekot projektgazda antropológus szerint embernek lenni egy porcelángyárban együttműködést jelent. Együttműködni az anyaggal, a gépekkel, a többi munkatárssal, a föld nedvességével, a termelési folyamatokkal. Ennek összessége adja a gyár egészét. A Ljubljanában vendégeskedő kiállításon a projektgazdák és a gyári munkások is bemutatkoznak - videón illetve tablón. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról