Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hatással van-e a könyvtárhasználat a hallgatói teljesítményre?

A jelenlegi gazdasági viszonyok arra kényszerítik a brit egyetemeket, hogy maximális mértékben kihasználják erőforrásaikat, és a legjobb értéket nyújtsák. Ezzel egyidejűleg állandó figyelem irányul a hallgatói tapasztalatokra és arra, hogy minden hallgató képességei kiteljesedjenek egyetemi tanulmányaik alatt.
A Huddersfieldi Egyetem belső vizsgálata szerint határozott összefüggés mutatható ki a könyvtárhasználat és a diplomaeredmények között, és az is jellemző, hogy a drága könyvtári forrásokat fakultásonként és kurzus szinten egyaránt kevéssé használják. A több mint 700 kurzus adatai háromféle könyvtárhasználati mutatót alkalmaznak: az elektronikus források elérését, a könyvkölcsönzést és a könyvtár elérhetőségét vetették egybe a (névtelenített) hallgatói nyilvántartás adataival.
A huddersfieldi egyetemi könyvtárosok szorosan együttműködtek az oktatókkal is bizonyos kiválasztott kurzusok esetében, hogy feltárják, mi okozhatta a könyvtári források meghökkentően alacsony használatát. A legkisebb használatot mutató szakterületek és kurzusok azonosításával a szolgáltatások javítását tűzték ki célul, például: ... (autoref.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról