Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hatékonyabb könyvtári gazdálkodás -- kis lépésekben

Nagy pénzek vannak kilátásban a magyar könyvtárügyben. Költségtudatosságról és hatékonyságnövelésről azonban jóval kevesebb szó esik, akár az országos stratégiát, akár az egyes könyvtárak közleményeit vagy gyakorlatát vizsgáljuk. Kivétel azonban itt-ott akad, és érdemes fellhívni rá a figyelmet, akár a kisebb projektekre is. Egy ilyen, viszonylag kis értékű projekt volt a nagykanizsai ruhatári számok esete, melyek a KIT-portál link címoldalán láthatók. A könyvtár által korábban már foglalkoztatott helyi vállalkozó térítésmentesen készítette el ezeket a könyvtár számára. Egyik oldalon a könyvtár, másikon saját üzenetével. A marketing co-brandingnak -- egymást erősítő márkajelzéseknek -- nevezi az ilyen megjelenést. A könyvtár ilyen attitűddel nem új források bevonását, hanem a meglévőek ésszerűbb felhasználását (esetünkben a pénz ki nem adását) végzi, miközben növeli gazdálkodási kompetenciáit.

Régebbi hírforrás(ok): MG
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról