Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hátrányos helyzetűeknek vagy éppen a munkahelyet keresőknek is kínálnak szakkört

A Magyar Kultúra Napjával indultak be igazán a 2019-es programok a Békés Megyei Könyvtárban. Kiállításmegnyitó, interaktív képeslap készítése is szerepelt a repertoárban.
Februárban a központi könyvtár első rendezvénye a Valentin-naphoz kapcsolódik majd. Egy online kvízt már elindítottak, Rakonczás Szilvia szerint a kvízek mindig nagyon érdeklik az olvasókat. Ezzel is az a céljuk, hogy ismeretet adjanak át, és az adatbázisok, könyvek használatára ösztönözzék az érdeklődőket. Emellett az új közösségi terekben is folyik tovább a munka. Folyamatosan érkeznek az iskolás csoportok, hogy például a hulladékok újrahasznosításáról vagy Békés megyéről tanuljanak.
A szakkörök kínálata is folyamatosan bővül. Olyanok indulnak, amelyek a hátrányos helyzetűeknek vagy éppen a munkahelyet keresőknek kíván segítséget nyújtani. Rakonczás Szilvia megosztotta, ezekkel kapcsolatban is érdemes személyesen érdeklődni vagy a könyvtár honlapján utánanézni. De kiemelte azt is, hogy az olvasóktól is várják az ötleteket, hogyan szeretnék a szabadidejüket a könyvtárban eltölteni.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról