Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Havidíjas elektronikus könyvtár az Amazontól -- átírandó a könyvtárak stratégiája

Ahogyan az már három éve valószínűsíthető volt...
-- Az Amazon olyan előfizetési modellt kínál a Kindle-höz, ami leginkább a Netflix online videokölcsönzőjére emlékeztet: tíz dollárért cserébe több mint 600 ezer könyv és kétezer hangoskönyv közül választhatunk, egészen addig, amíg tart az előfizetésünk.
A teljes kínálatot tekintve ez nem tűnhet túl nagyvonalú ajánlatnak -- az Amazon több mint 2,7 millió e-könyvet kínál eladásra --, viszont ha abból indulunk ki, hogy egy e-könyv ára 10-15 dollár is lehet, már kedvezőbbnek tűnik a helyzet. Az Amazonnak ráadásul célja, hogy a Kindle Unlimited néven futó szolgáltatás népszerű legyen, így a kölcsönözhető könyvek között olyan címeket is szerepeltet, mint a Harry Potter vagy a Gyűrűk Ura.
A Kindle Unlimited még csak Észak-Amerikában használható, de ha sikeres lesz, több mint valószínű, hogy globálisan is elérhető lesz. (Index)
-- Nem minden szerző és jogtulajdonos partner még ebben, jelenleg az Amazon közel 2.800.000 könyvet árul. Meg vagy 700.000 'rövid címet'. Aki tehát havi egy könyvnél többet vásárolt náluk, az már jól jár. (Ekönyvolvasó)

Régebbi hírforrás(ok): Internetes könyvtárat szeretne bevezetni az Amazon link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról