Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Helsingborg könyvtára tényleg nekilendül az emberek felemelésének

A svéd könyvtári törvény értelmében a könyvtár mindenkié. Négy kiemelt csoportot külön is megemlítenek:
- gyerekek
- fogyatékkal élők
- nem svéd anyanyelvűek és
- kisebbségi csoportok.
A Helsingborgi Városi Könyvtár link új projektjében olyan szolgáltatásokat fejleszt, amelyek a fenti csoportok közül többet is megcéloznak. A könyvtár projektcsapata szívesen működik együtt a témában nemzetközi partnerekkel.

Az új TrioPrio projektben Helsingborg könyvtára olyan célcsoportba fektet be, amely a könyvtári törvény értelmében háromszoros prioritást élvez: fogyatékkal élő, a svédtől eltérő anyanyelvű és gyerekek.
- Azért őket választottuk - mondja a projektcsoport szóvivője - mert további ismereteket szeretnénk szerezni a célcsoport kezeléséről és befogadásáról a TrioPrio projekt során a könyvtárban: hogyan tudjuk elérni a gyerekeket és a szülőket, éreztetni velük, hogy szívesen látjuk őket a könyvtárban, és hogyan tudjuk a célcsoporthoz igazítani a tevékenységeket. Azon kell dolgoznunk, hogy e célcsoport építsen arra: a könyvtár létezik, és szívesen látják őket.

Megvalósíthatósági tanulmányunkhoz feltérképezzük a városi kapcsolatokat és forrásokat, amelyek segítenek a célcsoport elérésében. Keresünk hasonló csoportokkal végzett jó projektpéldákat is, különböző kontextusokban, nemzeti és nemzetközi szinten. A gyerekeket tartózkodási helyükön szeretnénk elérni.
A megvalósíthatósági tanulmányból olyan füzet lesz, amelyet mi is használhatunk a projektcsoportban, és inspirálhatjuk kollégáinkat, ugródeszkaként és támogatásként a célcsoporttal való kapcsolattartás megkönnyítésében. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról