Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Helyismereti fotókat, képeslapokat digitalizálnak a Kájoni-könyvtárban

A Kájoni János Megyei Könyvtár Virtuális séták elnevezésű projektje keretében szerveztek találkozókat és előadásokat a Székelykeresztúri Városi Könyvtárban 2022. december 14-én, valamint a Csíkpálfalvi Községi Könyvtárban december 16-án. A rendezvényeken sor került a projekt keretében elért eredmények, illetve a programban részt vevő munkatársak jó gyakorlatainak bemutatására, a tapasztalatok megosztására. A találkozókat a Kájoni János Megyei Könyvtár a Pro Libris Könyvtári Egyesülettel, a Székelykeresztúri Városi Könyvtárral és a Csíkpálfalvi Községi Könyvtárakkal közösen szervezte. Az események házigazdái - Székelykeresztúr és Csíkpálfalva - mellett jelen voltak a projektbe bekapcsolódott további települések, Csíkszereda, Gyimesközéplok, Szentegyháza könyvtárainak munkatársai. A program a Magyar Kormány támogatásával valósult meg. A megyei könyvtár Hargita Megye Tanácsának támogatásával néhány települési könyvtárral közösen hozta létre a Virtuális séták elnevezésű online helyismereti adatbázist 2020-ban, a szolgáltatás célja, hogy a megye településein fellelhető helyismereti tartalmakat - elsősorban régi fotográfiákat, képeslapokat - digitalizálja, gyűjtse és egy közös online felületen elérhetővé tegye. A könyvtár tevékenységét támogató Pro Libris Könyvtári Egyesület 2022-es sikeres pályázata révén a Bethlen Gábor Alaptól nyert, 700 000 forint értékű támogatás lehetővé tette, hogy 2022 második felében újabb öt település könyvtára csatlakozhasson a projekthez (Csíkpálfalva, Csíkszentkirály, Maroshévíz, Bélbor és Gyergyótekerőpatak).

Régebbi hírforrás(ok): Virtuális séták Székelykeresztúron és környékén - helyismereti könyvtári projekt link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról