Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Helyismereti olimpiatörténeti kiállítás a könyvtárban

Volt mit közszemlére tenni Győrött, hiszen ez a város története során sikeres műhelye volt sokféle sportnak. A folyók városában Vén Lajos kajak-kenusai nyilvánvalóan otthon érezték magukat. Röck Samu a tornászokat nevelte, az ő tanítványa volt Borkai Zsolt olimpikon tornász, Győr polgármestere és egyúttal a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. De Röck Samunál kezdte pályáját például a szintén olimpiai aranyos Csollány Szilveszter is.
Palotai, Keglovich és Orbán Árpád (ő 2008 óta már csak emlékekben, legendákban él), a magyar labdarúgás győri olimpikonjai annak a kiállításnak a vitrin­jeiben is szerepelnek érmeikkel, emléktárgyaikkal, fotóikkal, melyet a város könyvtárának közösségi tereiben rendeztek. A tárlat a bejárati ajtótól egy futópálya stilizált starthelyéről indul, hogy aztán bejárja az ötkarikás, színes világítótestek fényében tarkálló, csillogó, barnálló relikviákat. Régi fényképeket, olimpiai érméket, akkreditációs kártyákat, személyes emlékeket, dedikációkat, de az olimpiák korát és a küldő, valamint a rendező ország öltözködési ízlését, divatkultúráját tükröző viseleteket is láthat a látogató.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról