Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hétezres olvasótábor Dunaújvásorban -- Olvasók és támogatók is segítették a városi könyvtárat

Dunaújváros - Nehézségekkel telített évet zárt tavaly a könyvtár. Az olvasótábor és a bibliotéka támogatói azonban bizonyították, lehet rájuk számítani. Elkészítette szokásos évösszegző leltárját a József Attila Nem volt egyszerű év a 2011-es év a József Attila Könyvtár. Először is lássuk a veszteségi oldalt. Az intézmény költségvetésének csökkenése miatt április 30-án nyitott ki utoljára a Ságvári Fiókkönyvtár. Emellett több mint egy millió forint értékben kellett lemondani újságok, folyóiratok előfizetését. A városi bibliotéka a 2011-es évben 3 millió 98 ezer forintért tudott könyvet, folyóiratot, valamint DVD-t vásárolni. A nehézségek mellett azonban feltűntek a támogatók is. Az intézmény látogatói, olvasói, és aktív és nyugdíjas kollégái ajánlottak fel könyveket, melyek nagy részét a könyvtár előterében kínálták fel a eladásra és a befolyó összegből sikerült finanszírozni új könyvek, DVD-k megvásárlását. Mások ajánlottak fel és voltak, akik jövedelemadójuk 1%-t ajánlották fel a könyvtárnak (az így befolyt összeg: 377 837 forint volt). Az állomány ebben az évben 2353 darab könyvvel (ebből 878 darab ajándék volt) és 50 darab DVD-vel gyarapodott.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról