Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hiába cáfolják, terjed a hamis fénykép

Az eredeti képet a Megafon rendezvényén készítették, de nem a korrupciós ügy miatt letartóztatott Schadl szelfizik rajta az igazságügy-miniszterrel. Január 30-án az egykori híradós, majd előbb a Megafonhoz, tavaly pedig a Miniszterelnökséghez igazoló Hradeczky Viktor posztolta a Facebookon, hogy egy meghamisított fotó kering a közösségi médiában.

Hradeczky Viktor arra hívta fel a figyelmet, hogy az interneten terjedő felvétel (amelyen Varga Judit igazságügy-miniszter és Schadl György látható) manipulált, és az eredeti felvételen valójában Hradeczky szelfizik Vargával. A Schadl-Völner ügyről először a 444 számolt be tavaly év elején, tavaly októberben pedig a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtott be vádiratot Schadl György és 21 társa - köztük dr. Völner Pál - ellen. Völner korábban az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Varga Judit helyettese volt. A vádirat szerint Schadl készpénzt - 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot - adott a politikusnak, Völner pedig a rendszeres fizetség fejében vállalta, hogy bizonyos ügyekben Schadl kérésének megfelelően fog eljárni. Ezek a kérések részben végrehajtói pályázatokra, kinevezésekre vonatkoztak, mivel Völner 2019 augusztusától 2021 októberéig miniszteri biztosként felelt ezért a területért.

Egy nemrég kiszivárgott hanganyag szerint Schadl találkozót kezdeményezett Varga Judit igazságügy-miniszterrel Völner Pálon keresztül. "Valamikor esetleg, úgy hétfő-kedd-szerda körül tudunk beszélni egy tíz percet jó miniszter asszonnyal?" - vetette fel a telefonban Schadl, mire Völner azt válaszolta: "Jó megpróbálok akkor bejelentkezni nála? És te akarsz beszélni vele?"

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról