Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hiánycikk a szegényeknek szóló információ -- mennyire jeleskednek a könyvtárak ebben?

HVG: Miért maradtunk le [az informatikai--információs fejlesztésekben]?
Nyírő A.: Az 1990-es évek elején nagy lehetőséget szalasztott el Magyarország. Amikor a Postából Matávot csináltak, egy monopóliumot hoztak létre. Ez a mai napig meghatározza a viszonyokat: a szolgáltatás drága, és a szolgáltató megengedheti magának, hogy bizonyos térségekben, ahol üzletileg nem éri meg, egyszerűen ne legyen jelen. A Wififalunak fél éve vége, a válság alatt ugyanis kiderült, a többségi társadalomból hiányzik az igény a segítésre. Pedig még nemrégiben is hívtak a Borsod megyei Szakácsiból: bármit megtennének, hogy legyen netjük. Most vették el a kábeltévéjüket, térerő sincsen feléjük, pontosabban van: a szlovák mobil és tévé bejön náluk. Egy másik probléma a tartalomfejlesztés. A magyar nyelvnek szűk a piaca, csak korlátozottan éri meg fejleszteni rá. De ez az egész magyar médiára igaz. Míg Brazíliában van kifejezetten a szegényeknek szóló, az ő problémáikkal foglalkozó rádióadó, nálunk minden egy elképzelt középosztálynak szól, és senki nem magyarázza el közérthetően, hogy mit kell csinálni például, ha kirúgják a gyereket az iskolából, hogy kell 100 ezer forintból öten-hatan megélni.

Régebbi hírforrás(ok): Több szegény használóra kell felklészülnie a könyvtáraknak - módszertan kerestetik link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról