Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hiányzó megelőzés és közösségfejlesztés - kulturális intézmények lepapírozzák a félretervezett rendezvényeiket

L. Ritók Nóra: ... a prevenció, a közösségfejlesztés ma Magyarországon nincs meg a [szegényeket támogató] rendszerben. Nincsenek meg a közösségi terekhez kötődő élmények az elszegényedő falvakban, a kultúrházak, könyvtárak nem tudják ezt biztosítani. Az épületek ott vannak, persze. De ezt a társadalmi csoportot a programok nem érik el, és a többieknél is egyre kevésbé töltik be a funkciójukat. Vannak uniós projektek is, néha jönnek ismeretterjesztő, kulturális előadások, de anélkül, hogy utánajárnának, az adott közösségnek mire lenne igénye, mivel lehetne magasabb szintre léptetni az egészet. Odaviszik a programot, lebonyolítják, az érdeklődés minimális, kicsit "megtolják" hát a jelenléti ívet, mondjuk, a családtagok nevével, és mindjárt teljesítve vannak az indikátorok. Elszámolják a pályázatot, és kész. Az egyik faluban például már egy éve vittünk egy egészségnevelési programot, amely rájuk volt szabva, az ő lehetőségeikre, élethelyzeteikre, amikor uniós forrásból jött egy egyszeri, megyei projekt: érkezett egy előadó, és az egészséges táplálkozásról beszélt, a szénhidrátok kerüléséről egy olyan közegben, ahol az anyagi lehetőségek miatt ez értelmezhetetlen.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról