Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hicsik Dóra felforgatta a szabadkai könyvtárat

A könyvtárosokkal kapcsolatban számos sztereotípia él az emberek fejében: van, aki a régi kötetek porával belepett kékharisnyáknak hiszi őket, akiknek a legfőbb céljuk mindenáron megnehezíteni az Áhított Könyvhöz jutást; és van, akinek a Danielle Steelt istenítő vénkisasszonyok jutnak róluk eszébe, akik többet tudnak a Való Világ lakóiról, mint arról, hogy ki írta Az arany embert. A potenciális olvasók többsége velük is úgy van, mint a könyvtárakkal: félelmükben inkább feléjük sem néznek.
Hicsik Dóra, a szabadkai Városi Könyvtár fiatal munkatársa is pár év alatt fenekestül felforgatta a kölcsönzőosztály magyar részlegét: egy barátságos kuckót alakított ki az addig zsúfolt és sötét teremben. Az ETO-szabályzatot betartva átrendezte az állományt, így a helyiségből kikerült az a polc, amely nehezítette a járást, a meszelés után pedig fotelekkel és kávézóasztalkával rendezte be az ablak előtti teret, ahol most már akár újságot is lehet olvasni. Neki köszönhető, hogy a Városi Könyvtárnak saját adatlapja van a Facebookon -- ahol egyébként egy olvasásszociológiai felméréshez szükséges kérdőívet is kitölthetünk --, sőt egyik kolléganőjével egy, a konyvtar-ami-korbevisz.blogspot.hu címen elérhető blogot is vezet. Azt mondja, az emberek szeretik, ha megszólítják őket, ha foglalkoznak velük, ő pedig erre épít.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról