Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hírminőség (a könyvtári olvasóban is) - a webről eltávolított cikk a legsötétebb időket idézi

A rendőrség tavaly októberben azonosította és megnevezte azt az újságírót, aki Zummer Fülöp álnéven közölt cikket a Magyar Nemzetben A Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése címmel. A rendőrségi végzés szerint Szikszai Péter, a Hír TV és az Echo TV korábbi vezérigazgatója volt a szerző. Jelenleg a Mediaworks Hungary Zrt. hírigazgatója.
Az Ítélőtábla teljes ítélete itt link olvasható. (...) A cikk eltávolításán túl a lapnak 1,3 millió forintos kártérítést kell fizetnie, illetve a Magyar Nemzet online oldalán közzé kell tenniük a szöveget, hogy megsértették Szabó Tímea emberi méltóságát és jó hírnevét, mindezt úgy, hogy a cikk a honlapon legalább a megjelenés napján 4 órán keresztül a főoldalon görgetés nélkül olvasható legyen. (Telex)

Az anyagilag addig is független német közszolgálati rádió és tévé - a működését előfizetői díjból és részben reklámbevételből finanszírozza, a költségvetési támogatása egyenesen tilos - politikailag is önállóbb lett. A nagy port felvert eset nyomán ugyanis az alkotmánybíróság 2016-ban kimondta: a közszolgálati felügyelőtestületekben az állami vagy államközeli intézmények delegáltjainak aránya nem haladhatja meg az egyharmadot.
Németországban a politikai, gazdasági, kulturális élet eseményeiről nem állami hírügynökség számol be. A dpa, vagyis a Deutsche Presse-Agentur GmbH a német rádiók, tévék, újságok, összesen 177 szerkesztőség és kiadó az államtól, a politikusoktól független közös vállalkozása. A megrendelők és a tulajdonosok így gyakorlatilag ugyanazok, érdekközösségük a biztosíték az objektív hírszolgáltatásra. S ha valaki ezt mégis ellenőrizni kívánná, ott van alternatívának a konkurencia, az AP, az AFP, a Reuters és társai. (HVG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról