Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Hirtelen a roxforti varázslóiskola könyvtárába érkezünk

Piton bájitala, Trevor-békacomb, libamájjal és túrógombóccal töltött palacsinta a Bagoly Berti-féle Mindenízű Drazsé mintájára. A Dob utcai Könyvbárban most éppen a Harry Potter és a bölcsek köve van terítéken.
Ahogy átlépjük a küszöböt, a hetedik kerületből hirtelen a roxforti varázslóiskola könyvtárába érkezünk. Boszorkánykalapok a könyvespolcokon, plüss óriáspók mászik a mennyezet felé, seprű a kandallónak támasztva - ahonnan nem lepődnénk meg, ha egyszer csak egy fej kezdene beszélni hozzánk. Esténként pedig a mécsesekkel és gyertyákkal a mágikus légkör is adott. De már nem sokáig. Kéthetente változik a menü, legközelebb Rejtő Jenő A három testőr Afrikában című regényét főzik meg a belvárosi étteremben.
"Az első oldal a menüben az aktuális könyvhöz kapcsolódik: általában van egy előétel, egy leves, két főétel és egy desszert. Ezenkívül a hagyományos étlapunkról is választhatnak a vendégek" - meséli Béky Ildikó, a Könyvbár egyik ötletgazdája. "Ez a hét kicsit rendhagyó. Márton-nap alkalmából meghekkeltük és kicsit libásítottuk a menüt. A Roxfort bőségtálon vannak libafinomságok, a sütőtökös derelyét kacsacomb helyett libacombból adjuk. Sokak kedvence a Bagoly Berti-féle Mindenízű Palacsinta: 10 különböző ízt kóstolhatnak meg a vendégek. Van köztük libamájas, sushis, pacalos, körözöttes, almás pités, túrógombócos."

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról