Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hitelesség - előbb az előadáscímek bekérése, utána a mottó megadása

(frissítve) Úgy tűnik, hogy rendre nagyon kicsi az átfedés a vándorgyűlési mottók és a felhozott témák között. Inkább az a meglepő, ha az előadások kapcsolódnak a mottóhoz. E szervezési gyakorlat lehetővé teszi, hogy az izgalmas, érdekes mottó-témát úgy pipáljuk ki, hogy közben át sem gondoltuk. Az előadók úgy beszélhetnek saját gyakorlatukról, bemutatkozásáról, hogy áttekintenék azt egy külső szempont tükrében is. Érintetlen marad a valóság és az arculat közötti feszültség - mivel fel sem tűnik. A helyzetet súlyosbítja az is, hogy krónikusan nincsenek betervezve az előadások utáni diskurzusok. - Ennek következménye kitűnik egy néhány éve végzett fiatal budapesti könyvtáros magánba küldött észrevételében is, melyet engedéllyel, de név nélkül közlünk. (MG)
- "Elolvastam a négyoldalas szösszenetet [link ], aztán megnéztem a vándorgyűlés programfüzetét, ám valahogy nem sikerült a kettő között közös halmazt találnom.
A címek alapján nem jöttem rá, hogy egy könyvtár mégis mitől hiteles hely. Egy-két előadásra talán rá tudtam volna húzni, de amúgy nem sok köze van a címnek a témákhoz. Szóval máris paradox maga a vándorgyűlés is, ugyanis nem hiteles.
Ez, ha még hozzávetem a könyvtári tabutémák listáját ami a négyoldalasban volt, [Könyvtári Nemzeti Tabu Adatbázis - béta változat (KNTA) link ], akkor az külön is vicces, mert most is vannak olyan témák, amikről pont, hogy a vándorgyűlésen kellene beszélgetni és egy szó nem esik róluk. Megint nincs más benyomásom az egészről, minthogy idősebb kollégák (és elvétve néhány fiatal, akit berántottak az egyetemről) elmennek X helyre az országban, elszórakoznak négy napig, majd úgy csinálnak, mintha ez az egész szakmai lenne, holott évtizedek óta ugyanazok a témák mennek - más-más köntösben." [Egy néhány éve végzett fiatal budapesti könyvtáros]

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról