Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hitelesség, mint a könyvtárakkal szembeni bizalom feltétele

A 2019-es MKE vándorgyűlés mottóját - "Hiteles hely - mindenhol, mindenkinek" - a rendezvényen nem sikerült kellően megtárgyalni, ezért nem baj, ha Frances Frei (Harvard Business School) bizalomépítésről szóló TED-előadása kapcsán felidézzük a témát:
- Ma arról fogok beszélni, hogyan lehet bizalmat építeni és újraépíteni, hitem szerint ugyanis a bizalom minden cselekedetünk alapja, és ha meg tudunk tanulni jobban bízni egymásban, példátlan fejlődést érhetünk el az emberiség történetében.
Ha újjá akarjuk építeni a bizalmat, meg kell értenünk az alkotórészeit. A bizalom alkotóelemei napnál is világosabbak. Három dologról van szó.
1. Ha hitelesnek látnak engem, sokkal valószínűbb, hogy meg fognak bízni bennem.
2. Ha azt látják, hogy a logikám kérlelhetetlenül következetes, sokkal valószínűbb, hogy meg fognak bízni bennem.
3. Ha azt látják, hogy empátiával közelítek önök felé, sokkal valószínűbb, hogy meg fognak bízni bennem.
Ha ez a három dolog működik, óriási bizalmat élvezhetünk. De ha a háromból csak egy is bizonytalanná válik, ha csak egy is meginog, veszélyben a bizalom.
... A hitelesség szerintem a legneuralgikusabb. Mi, az emberi faj példányai egy pillanat alatt kinyiffanhatunk, szó szerint egy pillanat alatt, akár saját hiteles önmagunkként éltük az életünket, akár nem. Akárhogy is, a recept világos. Ugye, nem akarsz hiteltelen lenni? Akkor légy önmagad! Remek. Ez habkönnyű mutatvány, ha szerető emberek vesznek minket körül. De ha kiállunk a másságunkért, ami szintén sokféle lehet, a "légy önmagad!" követelménye kemény feladat elé állíthat. ... Ami pedig az itt ülő vezetőket illeti, az önök kötelessége megteremteni a feltételeket, melyek között nemcsak hogy biztonságos hitelesnek lenni, de egyenesen kívánatos is, legyen ünnepelve a hitelesség, szeressük azt önmagáért, mert ez a kulcsa annak, hogy kiválóságunk nagyobbra növekedhessen, mint amit valaha is lehetségesnek tartottunk.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról