Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hitelválság -- Az ALA 100 millió dollárt kér a közkönyvtárak számára -- de pontosan mire is?

Az Amerikai Könyvtáros Egyesület (ALA) 100 millió dollárt kér a Kongresszustól a közkönyvtárak számára. Amit a hitelválság miatt elsősorban finanszíroztatni kívánnak:
- a foglalkoztatás és workshop-szolgáltatás finanszírozása olyan területeken, mint életrajz-fejlesztés, foglalkoztatási adatbázisokban való keresés, karriertervezés;
- a szolgáltatás idejének megnyújtása esti és hétvégi órákra;
- dokumentumbeszerzés: pénzügyi szakirodalom, házi tanácsadás, kisvállalkozás-fejlesztés;
- kiegészítő források és anyagok beszerzése, hogy tartsák a lépést a pénzügyi szolgáltatások országos szinten megnövekedett igénybevételére.
Az amerikai közkönyvtárak forrásai a helyi adókból származnak, melyek a válság hatására megcsappantak. Az ALA közleménye felhívja a figyelmet néhány közelmúltban megjelent tanulmányra, melyek szerint Pennsylvaniában a közkönyvtárra költött egy dollár 5,5-öt hoz, egy másik szerint Floridában ugyanez a befektetés 6,54-et. A szervezet tehát a könyvtárhasználók és a szélesebb közösség felmért és dokumentált hasznára alapozza a könyvtári többletdollárok iránti igényét. (ref.: MG) - F: ALA seeks $100 million in stimulus funding as U.S. libraries face critical cutbacks, closures, okt. 29.,

Régebbi hírforrás(ok): ALA, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról