Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Hogyan használjuk fel a Snapchat-et az olvasók tájékoztatásához? II.

Folytatva múlt heti anyagunkat link :
BOOKTALKING: Könyvekről a Snapchat-en
A könyvekről írt posztokon mindenki hozzáteheti a megosztott képhez, filmhez a saját stílusát a Snapchat-en: a szövegen kívül emojit (érzelemkifejező képecskét), rajzot, amitől még szórakoztatóbb lesz.
CROSSPOSTING: megosztás több online fórumon egyszerre
A Snapchat-en egy egyszerű filmfelvétel 10 mp hosszú lehet, viszont az ún. Crossposting alkalmazásakor a néző élőben követheti az eseményt, melyek a Snapchat-en kívül Instagramon és Tumblren is követhetők. Crosspostinggal meg lehet osztani a programok időpontját, és egyszerű követőket szerezni: a követőnek csupán a profilkép fölé kell helyeznie a telefont és rögtön látja az eseményt.
Technikai nehézségek: a Snapchat-nek is vannak hibái: a fényképeken, filmeken fordítva látszik a kép, illetve nem tudni, hogy kik, vagy hányan követnek minket. Ugyanakkor látható, hányan osztották meg képünket, eseményünket.
Vége a könyvtárban való felesleges szorongásnak!
Az a tapasztalat, hogy akik a Snapchat-en használják a Booktalking-ot, csökken a szorongásuk, amit egy könyvtárban akkor éreznek, ha nem a korosztályuknak szóló könyvek között böngésznek. Az idősebbek a tini könyvek között, fiatalok olyan témák között, amit cikisnek tartanak szóban megkérdezni. Egyszerűen kinyitják a Booktalk-ot és ott keresnek az ajánlatok között, majd a könyvcímmel a kezükben fordulnak a könyvtároshoz.
A Snapchat sikerének érezték a Cape May County közkönyvtár könyvtárosai, amikor egy fiú egy olyan könyvet akart kikölcsönözni, amiről a Snapchat-en olvasott előző héten, ami ritkán látogatott könyvtárrészlegben volt elhelyezve és amúgy sose jutott volna eszébe elolvasni, sőt nem is hallott volna róla. (ref.: Horváth Viktória)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról