Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hogyan hat a kutatókra -- a könyvtár ügyfeleire -- az internet?

Egy 6344 kutató véleményét reprezentáló felmérés azt találta, hogy a kutatók viselkedésében történtek változások, igen kis mértékben változott viszont a publikálási motivációjuk. Szeretnék megszerezni más kutatók adatait, de kevésbé hajlanak arra, hogy saját adataikat másokkal megosszák. A kutatók nagyon vegyesen ítélik meg a repozitóriumokat. Nagyra értékelik viszont a lektorálás lehetőségét. Túlzottnak érzik az aggodalmat, miszerint a túl sok publikálás a minőség rovására megy. További kutatásokra van szükség annak felmérésére, milyen hatással van -- a vizsgálat idején is érzékelhető -- külső nyomás a kutatók motivációira és viselkedésére. A vizsgálandó témák közé tartozik a finanszírozó szervek növekvő befolyása, a gazdasági visszaesés és hatása az intézményi költségvetésekre, valamint a digitális forradalom előrehaladása. A jelenlegi kutatás azt sugallja, hogy amíg a technológia pozitívan befolyásolta a tudományos kommunikáció hatékonyságát, a tudományos információcsere mögött rejlő motivációk viszonylag változatlanok maradtak. A tudományos kommunikáció üzleti modelljének változásai csak akkor lesznek sikeresek, ha továbbra is kielégítik a kutatók motivációit és igényeit.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról