Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hogyan keletkeznek a feltáró sajtóelemzések? - Elmondja az oknyomozó

A Magyar Információbrókerek Egyesülete (MIBE) link rendezvényei közül a klub az, amelyen 50% fölötti az interakció - sörözés közben. A téma azonban komoly. A február 21-i klub vendége Pethő András volt, a Direkt36 link társalapítója és oknyomozója, aki munkája eljárásairól és forrásairól beszélt. Érdeklődési területe az állami és magánszféra mezsgyéje és a közpénz-felhasználás.
Szerkesztőségük híreinek megjelenés gyakorisága változó, de átlagosan havonta 1-2 anyagot készítenek. Ötletet nem feltétlenül a napi hírfolyamból merítenek, hanem azon kívül három-négy módon. Előfordulhatnak itt-ott elkapott információk, amin elkezdenek továbbmenni. Van, mikor valamilyen formában az ismerőseik megkeresik őket egy témával vagy csak "befúj egy papírt a szél az ablakon". Nem feltétlen humán forrásoktól jönnek az információk, hanem az újságírók kezdenek el keresgélni dokumentumokban és adatbázisokban, összefüggések után kutatva. Például Lázár János hotelszámlái is ilyen formában tűntek fel, pedig eredetileg az újságírók más történet után kutatva vizsgálták a kormányzati utazások adatait. Olyan is előfordul, hogy valaki fejében megszületik egy kérdés, amin elkezd agyalni és beszélgetni emberekkel, hogy "mi nem stimmel?", és ez alapján kerekedik ki a történet. (...)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról