Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hogyan leszünk okosabbak, ha a színesebbek vagyunk? 1.

A néhány éve megjelent cikkben Katherine Phillips (Columbia Egyetem) link csokrot gyűjt össze a különböző hétterű emberek csoportjainak előnyeiről. (A hátrányokról is szólt, itt: link ).
A társadalmilag különböző csoportok (ti. a sokféle faji, etnikai, nemi és szexuális orientáció) innovatívabbak, mint a homogén csoportok. A változatosabb egyéni tapasztalattal rendelkezők csoportja jobb a komplex, nem rutin jellegű problémák megoldásában. [Ilyen lehet pl. egy szakma esete, mely identitásválsággal és elismertség-hiánnyal küzd, vagy nem működnek a megszokott marketing-gyakorlatok.]
Kevésbé nyilvánvaló, de ugyanez a helyzet a társadalmi sokszínűség esetében is. Azon túl, hogy a különböző hátterű emberek új információkat hoznak, a kölcsönhatás is számít: vegyes csoportban az emberek jobban felkészülnek, és jobban mutatják be több alternatív elképzeléseiket, továbbá hogy a konszenzus eredményes lesz. A sokféleségnek való kitettség önmagában is megváltoztatja a gondolkodást - állítják szervezetszociológiai, pszichológiai, szociológiai, ökonómiai és demográfiai felmérések.
Hasonlóképpen a nemi szempontból vegyes közösség is megváltoztatja a gondolkodást. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról