Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Hogyan mérje fel a könyvtáros a használói élményt? - ne csak a használókat és ne a könyvtárról! (használóink szavazatára)

A kérdés már több könyvtári találkozón elhangzott, már több kérdőíven nyomtatásba került: Kérdezzük meg, mit is szeretnének a könyvtártól a felhasználók?
Aaron Schmidt könyvtári konzulens véleménye szerint nem megfelelő ez a kérdés. Sokkal inkább nekünk, könyvtárosoknak kellene tisztában lennünk a válaszokkal. Nem várható el, hogy egy laikus (még ha imádja is a könyvtárat, és szívén viseli annak minden problémáját) megfelelő választ adjon.
Olyan programokat kell szervezniük, melyek igazán érdeklik az olvasóközönséget. Viszont újra kell gondolni, hogy ténylegesen fontos-e ezt a kérdést többször is elismételni? Inkább másképp kell hozzáállni a programtervezéshez, másképp kell eldönteni, hogy milyen könyveket is szerezzen be az adott könyvtár.
A gyakran feltett kérdés, és az arra érkezett általános válaszok nem segítik elő a könyvtár fejlődését, hamis biztonságérzetet adnak. (ref.: NM)
Ahelyett, hogy a könyvtárról kérdeznéd az embereket, kérdezd őket mindennapjaikról. Ha azt kérdezed, mit gondolnak a könyvtárról, hajlamosak csak a könyvekre asszociálni. Ami persze nem segít az innovációban. Inkább kérdezd - nem csak a könyvtárba járót:
- mit tettél a hétvégén?
- milyen hobbidra szeretnél több időt?
- hová utaznál legszívesebben?
- mesélj arról, mit tettél, amikor belefelejtkeztél dolgaidba? (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról