Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hogyan rétegezi a gondolkodást az online könyvklub? - A te könyvtáradnak van ilyene?

Közösségben olvasni azért is jó - mondja az Analóg olvasó link bloggere, Kormos Lili -, mert "nem csak kiküldöd az üres térbe, amit az adott olvasmányról gondolsz, hanem más véleményekkel ütköztetve új impulzusokat kaphatsz, rálátván, hogy ugyanazt a szöveget mások hányféleképpen értelmezhetik". A közösségi véleménymegosztás persze nem mindig egyszerű, olykor lassan indul be a vita. Kormos Lili úgy látja, sokan először csak szemlélődnek, és kommentelés nélkül élvezik az egy-egy könyvre fókuszáló beszélgetéseket, és később kerülnek eggyel beljebb a körbe, saját véleményük vállalásával. Vegyenek részt bárhogyan, egy ilyen közeg abban is segíthet, hogyan olvassunk. Mankót vagy ötletet adhat, mások mire figyelnek a szövegben, megtaníthat arra is, mennyi rétege lehet egy jó könyvnek. Minél több aspektussal találkozik valaki, annál többféle szűrője lesz. Nincs ciki hozzászólás, nincs kínos kérdés.
- A blogger TED-előadása: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról