Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hogyan segíthet a blog a könyvtári marketingben?

A könyvtárak már most tucatnyi módon használják a blogokat. A legkézenfekvőbb megoldás a könyvtári hírek esete, amelyeket gyakran és könnyen kell tudnunk frissíteni. A blog-szoftver eléggé megkönnyíti ezt a dolgot ahhoz, hogy bárki el tudja végezni. Íme egy példa, hogy hasznunkra fordítsuk a blogokat. Könyvtári rendezvények hirdetése: készítsünk blogot, amely könyvtárunk rendezvényeit és programjait promotálja! Nyúljunk túl a könyvtárunk weboldalát látogatók körén! RSS hírközléssel közösségünk minden tagja értesíthető, főcímeinket saját lapjukon is közölhetik, vagy RSS hírolvasójukkal megnézhetik, mi újság a könyvtárban. Az e-kereskedelemmel foglalkozó oldalak minden látogatóból visszatérő ügyfelet próbálnak faragni. És ezt a könyvtárak is megpróbálhatják! Tegyünk fel blogunkra egy e-mail-se jelentkezési lapot, és bátorítsuk látogatóinkat, hogy iratkozzanak fel! Ez az engedély-alapú marketinglehetőséget ad nekünk, hogy a könyvtári híreket közvetlenül a felhasználó postafiókjába küldhessük, rendszeres időközönként. Ez egyben lehetőség arra is, hogy mintegy 'meghívjuk' használóinkat: térjenek vissza a könyvtárba vagy weboldalunkra időről-időre. ... Támogassuk kiemelt felhasználóinkat: a legkézenfekvőbb, hogy közöljük vendégeinkkel, milyen új könyvek, filmek, CD-k, DVD-k kerültek be újonnan az állományba. Gondoljuk el, milyen lenne témákat létrehozni a blogon minden irodalmi műnemnek: rejtély, horror, sci-fi, romantikus, és így tovább. Akadémiai könyvtárak értesítőket közölhetnek új forrásaikról és lapokat hivatalaikról vagy testületeikről. Foglaljuk le közönségünket. Postázzunk bejegyzéseket könyvajánlókkal és irodalmi díjak nyerteseiről! Kérjük ki az olvasók véleményét és javaslatait! Kezdeményezzünk online olvasókört, ahol a tagok könyveket ajánlhatnak egymásnak. Támogassuk közönségünket. A könyvtárosok mindig is keresték a módját, hogy értékkel bíró szolgáltatásokat kínálhassanak. Különleges szolgáltatás-e a blogunk, és elérhetünk-e általa új közönséget? Azoknak a könyvtáraknak, melyek folyamatos tájékoztatást kívánnak nyújtani a helyi tanács működéséről, teljesen természetes lehet egy választási hírblog indítása, melyen a jelöltek weboldaláról informálnak, kinevezésekről, találkozókról. - F: okt.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról