Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hogyan térjünk vissza az olvasáshoz?

"2021 végén határoztam el, hogy decemberben minden nap elolvasok ötven oldalt, amit folytattam januárban is, és ha a napi limitet nem is tartottam mindig, de közel negyven elolvasott könyvvel zártam 2022-t. Ez a szisztematikus olvasás teljesen megváltoztatott, mások lettek az igényeim. (...) Ez a tevékenység sokkal jobban lenyugtat, ráadásul bármikor lehet olvasni, nemcsak este elalvás előtt, hanem a reggeli kávé mellett is, mondjuk csak tíz percig, vagy tömegközlekedés és zabkása-keverés közben is" - írja ajánlójában link Molnár Kinga, aki az Észak folyóirat - mikrokadójának könyveiről bővebben.

Erről a cikkről jutott eszembe, hogy nemrég a Vox is készített link egy mini útmutatót azoknak, akik 2023-ra azt fogadták meg, hogy többet olvasnak. Ezek között a tippek között ott van a Kingánál is említett (heti, havi, évi; oldalban vagy könyvben mért) cél meghatározása, vagy az az elköteleződés, hogy telefon helyett könyvet emeljünk fel akár csak 5-10 percre. Szintén fontos, hogy nyugodtan kísérletezzünk a papír mellett más formátumokkal is, hátha a hangoskönyv vagy az e-book jön be. És persze az újrakezdőknek mindig jó tanács: ne szégyelld, ha régi kedvencedet olvasod újra, vagy nem az épp aktuális kritikuskedvenc regénnyel szoktatnád magad vissza az olvasásra. A többi tipp link erre.

Hírforrás: Kreatív Online Hírlevél
2023. január 09.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=hogyan_terjunk_vissza_az_olvasashoz
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról