Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Hogyan tett engem olvasóvá a közkönyvtár? (olvasóink szavazatára)

A cikk könyvmoly szerzője döbbenten vette észre, hogy már hónapok óta New Yorkban él, mégsem tagja a metropolisz közkönyvtárának. Mentségére szolgál, hogy lakása tele van olvasott és félbehagyott könyvekkel. Visszatekint gyerekkorára, amelyben a kölcsönző könyvtáros által végzett kölcsönzési rituálé annyira elbűvölte, hogy otthon könyvtárosdit játszott. Még a mágnescsík-lehúzást is imitálta. Lassan felnövekedve ugyan csökkent a könyvek vonzereje számára, a könyvtártól és könyvektől azonban nem maradt el. Az egyes kötetek nem hagytak mély nyomot benne; leginkább feledésbe merültek. Hatásuk azonban megmaradt. Visszatekintve bevallja: nagy hatással volt rá a lakásuktól 10 percre fekvő közkönyvtár; nélküle szegényebb lett volna gyerekkora.
A cikkszerző mostanra már tagja a New York Public Librarynak, bár nem kölcsönöz. Úgy tűnik, életszakaszára az könyvek tartalmának összegzése és nem a könyvek kölcsönzése a jellemző. De ez megváltozhat, főként, ha lakásában az egyre csak tornyosuló könyvek -- macskája le- s felugrálása miatt -- egyre nagyobb baleseti kockázatot rejtenek magukban. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról