Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hogyan válasszunk ki munkatársakat rendezvényszervezésre?

A jellemzően befelé forduló könyvtárosok hozzáállása nem feltétlenül szerencsés a főként extrovertált attitűdöt kívánó rendezvények szervezésére. Nem is csoda, hisz sem a könyvtáros képzés, sem az azt követő szakmai felkészítők nem, vagy csak minimális hangsúlyt fektetnek a könyvtári térben is egyre inkább elterjedő rendezvényszervezésre.

Tökéletes megoldás nincs, de van munkaszervezési játéktér. Szőcs Endre (Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár link ) tapasztalatai:
- Érdemes a munkatársak személyes érdeklődésére támaszkodni, és arra felépíteni könyvtári támogatással az adott rendezvénytípust. Nálunk ilyen pl. a quilling vagy a sakkfoglalkozás, ahol a kolléga egyéni tapasztalata, hobbija, könyvtári téren kívül szerzett készsége hasznosul. Ugyanakkor ide sorolhatnám a fényírda (fényképezés technológiáját bemutató eszköz) üzemeltetését, vagy a földrengés szimulátort is, melyek szintén egyéni, a könyvtáros szakmával nem összefüggő készségek kamatoztatása.
- Az olyan munkatársak, akik nem kívánnak rendezvényekkel foglalkozni, a kevesebb használói kontaktot igénylő háttérmunkát végezhetik. A tapasztalat azt mutatja, hogy vannak, akik kevésbé, vagy egyáltalán nem foglalkoztathatók más területen. Az ő szerepük főként a más tevékenységet is folytató kollégák helyettesítésében van. Ezért annak ellenére, hogy a könyvtári személyzeti politika nem teszi lehetővé rendezvényszervezők alkalmazását, mégis párhuzamosan folytatható a hagyományos értelembe vett könyvtári tevékenység és az új szolgáltatások, programok lebonyolítása - fejtette ki Szőcs Endre a KIT-nek.

Hírforrás: KIT-összeállítás
2021. szeptember 06.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=hogyan_valasszunk_ki_munkatarsakat_rendezvenyszervezesre
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról