Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hol tanulnának internethasználatot a felnőttek?

Az ELTE PPK ITOK Digitális állampolgárság kutatócsoport 2013-as kérdőívét 167 fő töltötte ki a nem tanárként dolgozó felnőttek közül, melynek internetezési szokásokról és információrendszerezésről szóló részeredményei a Könyvtári Figyelő 2015. 2. számának elektronikus változatában jelentek meg. Megállapításaik:
- Internethasználati szokásairól 70% gondolja úgy, hogy fejleszthető lenne és igényelné is a fejlődést, ugyanakkor 75% inkább nem könyvtár vagy művelődési ház szolgáltatásait venné igénybe ebből a célból. A legnépszerűbb lehetőségnek az bizonyult, ha a munkahelyük íratja be őket ilyen jellegű internetes tanfolyamra, esetleg az internetes önképzést választják.
- A kitöltők 35%-a még soha nem próbálta ki a könyves közösségi oldalak használatát, és a mintából senki nem gondolja, hogy teljes mértékben hasznos tevékenység lenne megosztani, hogy aktuálisan mit olvasunk.
- Az információrendszerező tevékenységek közül sokan a könyvjelzők, a mappák és a címkézés tartozik a legismertebbek közé. A hírleveleket nem sorolják ebbe a kategóriába, de az ezekre történő feliratkozás szintén gyakorinak számít.

Hírforrás: Habók Lilla
2015. augusztus 18.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=hol_tanulnanak_internethasznalatot_a_felnottek
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról