Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Holland múzeumos bravúr: Hieronymus Bosch kiállítás - saját képek nélkül

Szülővárosa az évforduló alkalmából egy, a napokban megnyílt kiállítással emlékezik a nagy hatású művészre, aminek előkészítése valószínűleg évtizedek múltán is tananyag lesz ott, ahol a jövő múzeumi vezetőit képezik. A város és a helyszínül kiszemelt Észak-brabanti Múzeum úgy rendezte meg minden idők legnagyobb Bosch-tárlatát, hogy az intézmény egy vázlat kivételével a művész egyetlen munkájával sem rendelkezett. A jelenleg saját kezű Bosch-alkotásként elkönyvelt 24 festmény és 20 rajz tíz ország 25 gyűjteményének legféltettebb kincsei közé tartozik. Ráadásul úgy kellett megszerezni őket, hogy semmiféle cserealappal nem rendelkeztek.
Ezért nemes cselhez folyamodtak: évekkel ezelőtt létrehozták a Bosch-életmű gondozására hivatott BRCP-t, amelynek munkájához a forrásokat is részben maguk biztosították, de megnyertek számos külső partnert, köztük a Getty Alapítványt is. Minden Bosch-mű tulajdonosának felajánlották, hogy az alkotásokat a legkorszerűbb technikával megvizsgálják, szükség esetén javaslatot tesznek restaurálásukra, s a munkában közre is működnek. Szinte valamennyi alkotáshoz sikerült ily módon hozzáférniük, s ezek után már a kölcsönzésre vonatkozó kérésük is többnyire kedvező fogadtatásra talált.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról