Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Holland oktatási portál - segít a számolási készségekben vagy szót érteni az orvossal

Korábbi hírünkben link volt szó arról, hogy a holland könyvtárak fontosnak tartják célcsoportjuk élethossziglani képzését, legyen annak tárgya munkavállalással kapcsolatos támogató ismeretek, praktikus életvezetési fogások, vagy az életet kiteljesítő hobbi.
Mivel ez az igény nagyon sok könyvtárban jelentkezik, nem érdemes egyes intézmények szintjén ezzel foglalkozni; hasznos egy ezzel foglalkozó szakértői szervezet megbízása, és az ő online felületük promotálása. Az Offenen.nl link portál ebben segít ebben a könyvtáraknak. Fenntartója az "Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl" alapítvány.
A sok nyelven, köztük tört Google-magyarsággal is olvasható portál szerteágazó kínálatában megtaláljuk, hogyan érdemes gyerekünknek iskolát választani, megismerhetjük a közlekedési táblákat, megtudjuk, hogyan lehet kapcsolatba kerülni a "holland kormányablakkal", hogyan érdemes magunkat megértetni az orvosokkal, vagy éppen gyakorlatokat kínál azoknak, akiknek nehézségei vannak az alapvető pénzügyi-számolási szövegértéssel stb. E praktikus ismeretek elsajátítását videófilmecskék támogatják, kis tesztek segítik.
A könyvtárak ajánlani tudják e felületet, a linket beépítik portáljaikba, továbbá helyszínt és segítő támogatást biztosítanak a használathoz. A portál forgalma havi 200 ezer körüli.
Makkai Réka Imola, Hágában dolgozó magyar könyvtáros hozzáfűzi: aki meg szeretne tanulni alapszinten hollandul, használhatja a portálról is elérhető található taalplein.nl programot. További információ: reka.deuten-makkai@denhaag.nl
A témához tartozó képeket ld.: link (ism.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról