Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hollandiában található a világ első kerékpáros könyvtára

Az utrechti könyvtár link lehetőséget kínál a kerékpárosoknak, hogy kerékpározással tölthessék fel e-eszközeiket.

Utrecht Hollandia negyedik legnagyobb városa, 361 966 lakosával, körülbelül 35 km-re délkeletre fekszik Amszterdam fővárosától. Itt naponta nagyjából 90 000 kerékpáros közlekedik a munkahelyére vagy iskolába a kiemelt kerékpáros útvonalakon.
A város nemrég elképesztő kezdeményezést indított a kerékpározás szerelmeseinek és a fitneszőrülteknek - egy könyvtárat, ahol bárki kerékpározással töltheti fel elektromos eszközét. Ez a kezdeményezés egyben egy lépés a megújuló energia előmozdítása felé, írja a tribunewired.com.

Utrecht tele van csodálatos látnivalókkal, mint milyenek a fákkal szegélyezett csatornák, a keresztény megemlékezések, valamint a híres harangtorony, amely a gótikus Szent Márton-székesegyházzal szemben található a főtéren. A régió és lakossága folyamatosan virágzik, mindennaposak az energiatakarékossági intézkedések, és előfordul, hogy hihetetlen módszerekkel hozakodnak elő a térség energiaveszteségének csökkentésére.
Ez lett az első olyan város, ami arra kényszeríti a lakosságot, hogy a fenntartható energia növelése érdekében ne használjanak gáztűzhelyeket.

Kapcsolódó holland cikk, képekkel: link .

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról