Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Honismereti szörfölés - civilek építik a virtuális kiállítást (is)

Ritka eset Magyarországon, hogy a könyvtárak helyismereti szolgáltásai együttműködjenek 2.0-ás civil kezdeményezésekkel, pl. lokálpatrióta Facebook-csoportokkal. Szentgotthárdon ettől eltérő modell valósult meg: egy volt könyvtáros - pontosabban könyvtárosképző oktató, Frank Róza lett oszlopos tagja a helyismereti klubnak. (MG)
Önkéntes kutatómunkájuk eredményeként hatalmas mennyiségű új információval lepték meg karácsonyra az érdeklődőket a Szentgotthárdi Honismereti Klub tagjai.
A weblap link a klubtagok közös munkája. Bár nem ez volt a megújítás elsődleges célja, több új menüpont különösen hasznos, hiszen a múzeum- és könyvtárlátogatás tilalmának időszakában is segítik akár a kutatómunkát, akár az élményszerű ismeretszerzést. Videók mutatják be a jelentősebb helytörténeti eseményeket, látnivalókat, sőt még egy olyan oktatóvideót is megosztanak a szerkesztők, amely török szemszögből mutatja be a szentgotthárdi csatát. Az olvasnivalók tárában értékes, 19-20. századi helytörténeti forrásmunkákat tettek közkinccsé digitális formában. Haszonnal lapozgathatók a helyi értéktár oldalai is, ahol alkategóriákra bontva mutatják be a város épített és természeti értékeit, kulturális kincseit. Figyelmet szentelnek Szentgotthárd jeles szülötteinek is, és sok olyan művészeti értékre ráirányítják a figyelmet, amelyek a mindennapokban nincsenek szem előtt. Dr. Frank Róza, a honlap egyik adminisztrátora elmondta: szívesen fogadnak minden közreműködést a további bővítéshez.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról