Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hotelkönyvtár -- Amerikában egész láncok vezették be, Magyarországon Orosháza

Új divat hódít Amerikában. Az úgynevezett boutique-hotelek (azaz a kicsi, de elegáns és főleg drága szállodák) annak érdekében, hogy a lehető legtovább tartsák vendégeiket a lobbiban vagy a bárban -- tehát még többet fogyasszanak --, azt találták ki, hogy a közösségi tereket könyvtár jellegű közegekké formálják.
A tendencia nálunk még koránt sincs terjedőben, de egy példa már biztosan van: az orosházi Alföld Gyöngye Hotel és Konferencia-központ, amely a város bibliotékáját, a Justh Zsigmond Könyvtárat kereste meg azzal, hogy segítenének-e egy kisebb könyvtár kialakításában a szálló egyik közösségi terében, konkrétabban egy tárgyalóban -- tudtuk meg. A hotelt irányító Kauser Gábor lapunknak elmondta, hogy a bibliotéka létrehozásával -- az amerikaiakkal ellentétben -- nem a fogyasztás, a bevételnövelés volt a céljuk, egyszerűen egy új, reményeik szerint népszerű pluszszolgáltatást akartak nyújtani. Régi dilemma a hotelszakmában -- jegyezte meg Kauser Gábor --, hogy ha rosszra fordul az időjárás, mivel lehet a vendégek kedvére tenni. A minikönyvtár látogatottságát nézve már elmondható: akár egy szabad polcos bibliotékával is. A szállodában egyébként nem csak kölcsönözni lehet: az a vendég, aki új könyvvel gyarapítja a gyűjteményt, hazavihet egy kötetet.

Régebbi hírforrás(ok): Könyvekkel dől a lé a hotelekben link Könyvtár, Hotelkönyvtár, Strandkönyvtár -- pr állományapasztásra link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról