Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Húsvéti készülődés a könyvtárakban - Nyuszkamarcsi és ajtókeret-díszek

Nyuszkamarcsinak és barátainak közös kiállítása nyílt a Móricz Zsigmond megyei könyvtárban link .
Hallottak már Nyuszkamarcsiról? Ha nem, bemutatjuk: egy aranyos, zöld ruhás nyuszi és alkotója, Kazainé Gégény Mária, akinek a gyöngyfűzés és az üvegfestés mellett a textiljátékok készítése a legkedvesebb időtöltése. Nemrég úgy határozott, hogy másoknak is megmutatja a legszebb mackóit, legformásabb manóit és igen, a legpiszébb nyuszijait is. A napokban a megyei könyvtárban kiállítása nyílt Nyuszkamarcsinak és barátainak, akik mind tagjai a Nagyhalászi Eszterlánc Kézműves Egyesületnek. Különlegességük, hogy csak természetes anyagokat használnak, egyedi darabokat készítenek, ezzel is ápolva a kézműves hagyományokat.
Kazainé Gégény Mária neve nem ismeretlen a megyeszékhelyen, hiszen 2012-ben a Térgalériában már bemutatkozott a Játék az életem című tárlatával. A Népművészeti Egyesület tanfolyamán megtanulta a Waldorf-babák készítését, 2016-ban Nagyhalászban az Anóka Eszter Városi Könyvtár húsvéti dekorációs versenyén I. díjat kapott a piros kertésznadrágos nyuszija. Főként gyerekeknek, de felnőtteknek is szeret örömet szerezni saját készítésű játékaival. (SZON)
- Húsvéti ablak- és ajtódíszek készültek a pápai könyvtárban. - A húsvétra hangolódás jegyében telt a Jókai Mór Városi Könyvtár link márciusi kézműves foglalkozása.
Sztyéhlikné Tóth Tünde könyvtáros vezetésével a szombat délelőtti alkalmon szülők és gyermekeik együtt alkothattak húsvéti nyuszit formázó ablak- és ajtódíszeket, különféle színű rajzlapból sablonok mentén kivágva, majd összeragasztva a részeket, szemet, orrot és változatos díszítőelemeket illesztve az alkotásra. Mint megjegyezte, a papírmunka jól fejleszti a gyermekek kézügyességét. (VEOL)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról