Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Húsz éve "királyi" a Széchényi

Kiváló alkalom a számvetésre az Országos Széchényi Könyvtár Várba költözésének húszéves évfordulója. Ugyanis az eredmények mellett majd' fél évszázada megoldatlan problémákról is szólhatunk. Ma már csak a szakmabeliek emlékeznek olyan virtuóz elképzelésekre, hogy az OSZK régi bázisát úgy bővítsék, hogy a Nemzeti Múzeumot kössék össze zárt függőhíddal a mögötte levő Festetics- palotával. Esetleg költöztessék át az intézményt a Vámházba, netán a Tőzsdepalotába. Végül a budai Várat találták a legjobbnak az akkori döntéshozók. A szakma ugyan tudta, hogy a más funkcióra rendeltetett királyi palota talán mégsem a legjobb megoldás, a könyvtárnak 1985-ben -- huszonöt éves (!) előkészület és építkezés után -- költöznie kellett. Hogy szó ne érje a ház elejét, kapott két, egyenként tizenegy szintes raktártornyot, amelyek 1960-ban még ötven évre adtak volna helyet az új könyveknek, az átadáskor azonban már csak húsz-huszonöt évre látszottak elegendőnek. Ehhez képest 2002- ben már minden hely betelt. - F: ápr. 5.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról