Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

i-expo -- információs trendek párizsi seregszemléje

A párizsi i-expo kiállítás ( link ) a digitális információk világtendenciáinak éves seregszemléje. Az idén máj. 31. és jún. 1. között több mint 130 kiállító mutatja be termékeit, 5 konferencia, 8 műhelybeszélgetés, valamint egyéni és csoportos bemutatók keretében. Ezévben, első alkalommal nemzetközi szekciója is van az i-exponak. A 2006. áprilisi bostoni 'search engine meeting' konferencia értékelése és összefoglalója is hallható lesz angol nyelven. Az előadók: Harry Collier (Infonortics), a bostoni konferencia szervezője és Stephen Arnold (The Google Legacy), a Google szakértője. A kiállítás tudományos bizottságának ezévi kiemelt témakörei: digitalizálás, digitális könyvtárak, az információs rendszer fejlődése és a decentralizáció, az információterjesztők és -felhasználók megváltozott szokásai az új információs eszközökkel: RSS, blogok, wikik, audiovizuális források hasznosítása, új koncepciók az információtermelésben: állami szektor és a magánkiadók viszonya (nyitott archiválás, új kiadói modellek), kisvállalatok és a mesterséges intelligencia. A kiállítás vendége: Németország. A konferenciák és a nemzetközi szekció előadásai ingyenesen látogathatók, a műhelyelőadások fizetősek. Az árak változóak, aszerint, hogy egy műhelyelőadásra szólnak (200/250 euro) vagy egy napra (250/300euro); van kétnapos jegy (600-750 euro) vagy kétnapos diák ill. munkanélküli jegy (100 euro).
Az i-expon díjakat is osztanak. Tavaly a zsűri különdíját kapta a 'Hogyan kezeljük együtt hatékonyan a folyóirat-megrendelést? Vademecum' amely öt szakmai szövetség közös munkája. Ennek rövid összefoglalása hamarosan olvasható a TMT-ben.

Régebbi hírforrás(ok): Grebot Ágnes)
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról