Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Idejétmúlt könyvek mérik az időt (képekkel)

Leselejtezett könyvekből és újrahasznosított anyagokból készít különleges faliórákat a balatonfüredi Pictura Workshop (link ), hogy az elfeledett irodalmak is újra mindennapos használati tárgyakká váljanak. A szakmai felkészültség és a technikai háttér mellett az órakészítés fontos része a kreativitás. Az egyedi megjelenéshez időmérőként még inkább ki kell emelni egy könyv mondanivalóját, mivel az átalakítás után a borító óraszámlapként funkcionál. Az alkotóművészt kivont könyveivel a balatonfüredi Városi Könyvtár támogatja.
Az újrahasznosítás tehát egyre fontosabb szerepet kap a kézművesség terén is, hiszen egy selejtté minősített könyvnek nem csak fűtőértéke van, hanem alkotásra is ösztönözhet.
Fotók a Pictura Workshop könyv-óráiról (ld.: link ):
1. Holnap már késő -- Leninről szóló történelmi regény
2. Lenin csillagokat lát -- Lenin összes 18. kötet
3. Drótcsillag -- Ítélet esztendeje 1944-1945
4. Gyilkos idő -- sci-fi sörlovagoknak
5. Vaskeresztes madár -- Bilder aus der Kaiserzeit: Historische Streiflichter 1897 bis 1917. (Kárpáti Zoltán, Pictura Workshop, )

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról