Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Idő és kreativitás

Az időhiány általi nyomás nem serkenti a kreativitást. Ugyanakkor aki ebben él, tevékenységét kreatívabbnak érzi, mint az, aki nem ilyen nyomás alatt dolgozik -- állapította meg Terasa Amabile (HBS). Javaslata szerint a menedzsereknek fel kellene hagyniuk a kreativitást csökkentő attitűdjeikkel. Ilyenek: szoros határidők, szervezeti politikai kötöttségek hangsúlyozása, új ötletek közvetett és közvetlen kritizálása, a jelen helyzetre való hivatkozás. A kreativitás fokozása érdekében a hangsúlyt a munkára, mint kihívásra szükséges helyezni, kívánatos a munkacsoportok tevékenységének támogatása, kölcsönös és rendszeres kommunikációra, források biztosítására. A Harvard oktatója több kísérlettel bizonyította, hogy nem a külső, hanem a belső motiváció eredményez igazán kreativitást, azaz, amikor "az én vezérem bensőmből vezérel."

Hírforrás: Harvard Business School Working Knowledge 2002. július 29.; link
2002. augusztus 14.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=ido_es_kreativitas
Régebbi hírforrás(ok): Harvard Business School Working Knowledge 2002. július 29.; link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról