Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Időnként forintban is értékesebbé válik egy-egy közkönyvtári könyv

A könyvtári állomány darabjainak értéke túlnyomó részt gyorsan csökken. Ám két éve Soros György kötete vált értékessé link , most gyerekkönyvekről szól a hír. (MG)
- Tízezreket is elkérhetnek az eladók egy-egy használt könyvért: az Anna, Peti és Gergő sorozat részei, Bartos Erika népszerű gyerekkönyvei újonnan már nem kaphatók. Az újrakiadásáról pedig évek óta nem tudni, mikor várható, vagy várható-e egyáltalán és ez a használt példányok árán is tettenérhető.
Az Anna, Peti és Gergő sorozat, a szerző más műveihez hasonlóan, mint a Brúnó Budapesten, vagy a Bogyó és Babóca sorozat, továbbra is népszerű a gyerekek körében. A különbség csak az, hogy az Anna, Peti, és Gergő köteteket újonnan már nem lehet kapni. A szerző honlapján is csak szűkszavű tájékoztatás fogad minket: "A sorozat jelenleg nem kapható."
Az Anna és Peti-történetek először 2002-ben jelentek meg, akkor még csak egy-egy mese volt egy különálló füzetben. Később, 2006-ban az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg az első két keménytáblás kötet. Az évek alatt további 9 résszel kibővült mesesorozat utolsó kötete 2009-ben jelent meg. Azóta viszont mindenhol kifogytak a raktárkészletek: 2-3 éve, mikor már könyvesboltokban is hiába kerestük volna, elvétve még lehetett találni bevásárlóközpontok polcain, de
mára már csak antikváriumokban, vagy apróhirdetési oldalakon juthatunk hozzá Anna, Peti és Gergő történeteihez.
Nem is csekély összegekért. A sorozat köteteinek eredeti ára 2990 forint volt, most Jófogáson 6500 forintért vehetjük meg használtan a Kistestvér érkezik című első részt. Lehetőségünk van megvenni az egész sorozatot, ehhez jelenleg a Jófogáson 75000 forintért, a Vaterán 99000 forintos fix áron juthatunk hozzá. Természetesen az eladási ár a könyvek állapotától is függ.

Régebbi hírforrás(ok): Tízezreket kaszálhatsz Soros György szakadt könyvével - érdemes figyelni a könyvtári példányra link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról