Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Időseket támogató beszélgető szolgáltatás - már üzleti alapon is?

Korábban a KIT-ben: Felettébb aktuális az idős embereket könyvtári szolgáltatásként felhívogatni link
- Népszerűek az angliai nagymamák és nagypapák. A világ minden részéből jelentkeztek fiatalok, hogy virtuálisan örökbe fogadjanak egy kedves öreget. A London közelében 13 idősotthont működtető CHD Living cég eleinte környékbeli önkénteseket készült toborozni személyes látogatásokhoz, de mióta a koronavírus miatt úgyis csak távkapcsolat lehetséges, már mindegy, honnan jelentkeznek a pótunokák. Bárki vállalkozhat, aki tud angolul. Előkészítésül a gondozók elbeszélgetnek a jelöltekkel, aztán indulhatnak a videóbeszélgetések. Miután több mint 70 ezren jelentkeztek, a CHD Living más idősotthonoknak is átadja a módszert, és külön telefonos alkalmazást tervez a kapcsolattartáshoz. Remélik továbbá, hogy a lelkesedés nem hagy alább akkor sem, ha elmúlt a járvány. Az ötlet nem nyelv- vagy országfüggő. Nem sokkal a brit kezdeményezés után idehaza kezdett hasonló telefonkapcsolatot szervezni a Fesztivál Önkéntes Központ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat "Hogy tetszik lenni?" címmel.

Régebbi hírforrás(ok): Felettébb aktuális az idős embereket könyvtári szolgáltatásként felhívogatni link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról