Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Így alapítható a kocsma + könyvtár! (olvasóink szavazatára)

A pub kifejezés a publikus házakból eredeztethető. Egy hely, ahol az utazók és a helyiek találkozhatnak. Közösségi interakciókba kezdhetnek, ihatnak és lazulhatnak. Az Egyesült Királyságban viszont a pubok elkezdtek bezárni. Már nem olyan fontosak az embereknek. Régen az otthonok unalmasabbak voltak. Ma viszont ott a Netflix és a kedvenc sörök a hűtőben. A brit kormány megpróbálja újraéleszteni a hagyományt. Ismét izgalmassá tenni a pubokat plusz funkciókkal. Akár postával vagy könyvtárral.
A Pub Is the Hub nonprofit szervezet link puboknak segít bővíteni a szolgáltatásukat. 2013 óta a kormánytól több mint 500 ezer fontot kapott. Köztük egy most bejelentett 188 ezer fontos projektet. Ezzel 76 új pubba visznek szolgáltatásokat több felé Angliában. Beleértve könyvtárakat, zöldségest, gyerekeknek játékkuckókat.
Az új szolgáltatások indítása több szempontból is kívánatos. Növeli a jólétet. Új munkahelyeket teremt, feladatot ad a beszállítóknak. Tanfolyamokat is lehet majd helyben tartani. Emellett a pubok továbbra is kínálnak majd sört és ételt. Egy jó árukapcsolásnak tűnik sörrel a kézben postán sorban állni. Vagy esetleg sörözés közben könyveket olvasni. (ref.: Habók Lilla)

Régebbi hírforrás(ok): Ezrével zárnak be a kisboltok. Falusi könyvtár és kereskedelmi egység - együtt vagy sehogyan? link Postahivatalként is szolgálhatnak a könyvtárak link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról