Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Így biztos lehetsz, hogy nem töltesz le vírusokat

Az alábbi Chrome-bővítménnyel sokat tehetünk abban érdekében, hogy ne fertőzzük meg a számítógépünket. Vírusokkal teli világban élünk, a valóságban éppen úgy, mint a digitális térben. A Download Virus Checker nevű Chrome-bővítménynek köszönhetően a jelenlegi legsokoldalúbb vírusvadásszal, a VirusTotallal link nézethetjük át a letöltendő fájlokat, kényelmesen, hiszen nincsen szükség arra, hogy külön felkeressük a VirusTotalt.
A bővítmény a VirusTotal API-ját használja, ami azt jelenti, hogy 68 antivírus termék nézi át, amit letöltünk. Ha minden rendben, nem történik semmi, ha viszont rosszindulatú fájl kerülne vagy már került a gépünkre, egy figyelmeztető ablak jelenik meg a VirusTotal-jelentéssel. Itt eldönthetjük, mennyire komoly a baj (ha valamilyen noname víruskergető jelez csak, az általában álpozitív figyelmeztetés), és ha az, akkor leállíthatjuk a letöltést (ha nagy fájlról van szó és az még töltődik), illetve törölhetjük a gépünkről azt, amit már letöltöttünk. Sajnos ez a bővítmény hátránya, ugyanis nem akadályozza meg az esetleges rosszindulatú tartalom letöltését, csupán jelzi azt.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról