Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Így idegeníthetjük el a használókat - használótól idegen szöveg

Alig lézeng néhány érdeklődő Veszprém mellett, a római villagazdaságot bemutató Baláca Régészeti Parkban. Ami a turistának akár kellemes is lehet, bevételi oldalról kellemetlen s tulajdonos Magyar Nemzeti Múzeumnak. A nagyobb bevételhez több használó kellene az egyébként érdekes és igényes részben szabadtéri helyszínre.

Ha azonban a feliratokat nézzük, visszahőkölhet a várt látogatók nagy része: "A stukkómintás festéssel imitáló mennyezet kazettáinak közepét stilizált, nyolclevelű rozettával díszítették." (E szövegkiválasztás természetesen önkényes, de más feliratok is hasonlóan pontos - ezáltal sokak számára nehezen értelmezhető - szöveget használnak.) Praktikusan minden második szó idegen. A befogadó a kazetta szót talán értheti, de akár jobb is lenne, ha nem...

Félő, hogy a célcsoport művészettörténetben kevéssé jártas
95%-át megviselik a hasonló tartalmak, és hosszabb távon tekintenek el hasonló helyek meglátogatásától.

A könnyített nyelv használata KIT-címkékkel link olyan híreket hoz a KIT Hírlevél, amelyekben tudatosan demokratizálják a közgyűjtemények kincseit, minél szélesebb rétegek számára elérhetővé téve azokat, javítva a széles közönség műveltségi szintjét. (MG)

Hírforrás: KIT-információ
2023. szeptember 10.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=igy_idegenithetjuk_el_a_hasznalokat
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról