Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Így jött létre a nemzetközi könyvajándékozási nap (febr. 14.) (olvasóink szavazatára)

Február 14. a nemzetközi könyvajándékozás napja. Pontosan arról szól, amit a neve takar: könyvajándékozásról. A könyvszeretők szerte a világon ünneplik. Megoszthatják másokkal a könyvszeretetüket. Főként gyerekekkel. Illetve olyanokkal, akik nem férhetnek annyi könyvhöz, mint szeretnének. Nem véletlen esett ez a nap is Valentin Napra. Mert ez a nap a könyvek és egymás szeretetéről is szól.
Az ötlet Amy Broadmoore-tól származik, aki a Delightful Children's Books oldal szerzője link és a The Curious Kid's könyvtárosa 2012 óta. A nemzetközi könyvajándékozási nap létrehozásában több illusztrátor is közreműködött, pl. logó, fejléc megalkotásban. Az oldal itt érhető el: link

Ez a nap arról szól, hogy minél több gyerek kezébe adjunk új, használt és kölcsönzött könyveket. A közönséget is arra biztatják, hogy segítsenek valamilyen formában. Akár jótékonysági szervezetnek való adományozással, vagy csak a környezetükben lévő gyerekek könyves megajándékozásával. A nap egy önkéntes kezdeményezés, amelynek célja, hogy növelje a gyerekek könyvekhez való hozzáférését és az olvasás szeretetét.

Több mint 44 országban ünneplik a Nemzetközi Könyvajándék Napot, többek között Franciaországban, Ukrajnában, Dél-Afrikában, Japánban, Nigériában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Malajziában. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról