Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Így oszthat meg akár 2 gigás fájlokat is gyorsan, egyszerűen, ingyen

Akár 2 GB-os állományt is küldhetünk (pontosabban megoszthatunk, és így elérhetővé tehetünk) a FileMail szolgáltatással, amelynek a használatához nincsen szükség semmiféle regisztrációra. Lépjünk fel az oldalra, ahol egy, a végletekig leegyszerűsített felület fogad: itt bizony mindent a célszerűségnek rendeltek alá.
Írjuk be partnerünk mailcímét, majd a sajátunkat, s esetleg fogalmazzunk meg a címzett számára egy rövid üzenetet. A Browse for files gombra kattintva választhatjuk ki a küldendő állományokat (igen akár többet is egyszerre). Azonnal láthatjuk a fájlok méretét, sőt a szolgáltatás készségesen össze is adja ezeket, így figyelhetjük, mikor érjük el a 2 GB-os korlátot.
A Send gombra kattintva már küldhetjük is az értesítést a címzettnek, aki ezután megkapja majd üzenetünket, illetve a letöltési linket. Mi is kapunk majd egy e-mailt, hogy rendben lezajlott minden. A FileMail ingyenes verziójában van néhány megkötés: 10 alkalommal tölthető le egy fájl, illetve csak 3 napig őrzik meg a szerveren. A 2 GB-os korlát előnyeit nézve azonban elmondható, ezek olyan megkötések, amelyeket jól lehet tolerálni.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról