Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Így segíthetünk a hajléktalan embereknek

Egyszerű és összetettebb, olcsó és költségesebb, gyors és hosszabb távú megoldásokat gyűjtöttünk össze, hogy lehetőségei szerint válogathasson, ha a kormány lépéseivel ellentétben ön inkább segítene a hajléktalan embereknek.
Valójában a hajléktalan emberek helyzete továbbra sem rendészeti, hanem szociálpolitikai és lakáspolitikai kérdés. Ha tenne valamit azért, hogy segítse a nyomorúságos helyzetükben kriminalizált embereket, vannak lehetőségei. A hajléktalanokat segítő segélyszervezeteknél tájékozódva változatos lehetőségeket találtunk, a Menhely Alapítványtól érkezett első ötlet viszont így is meglepett - főleg, hogy ők úgy tudják, volt már rá példa az elmúlt napokban: Ne jelentse fel a hajléktalan embereket! - Folytatás: az alábbi forráslinken.
- A könyvtárak számára további tipp: a forráslinken elérhető 2 oldalas anyag letöltése, helyi adatokkal ellátása (pl. a te városodban lévő melegedők, hajléktalanokat segítő szervezetek adatai stb.) és a könyvtár bejáratánál szóróanyagként terjesztése.
- A KIT-ben több mint 60 hír érhető link el, amelyek a könyvtárak lehetséges, hajléktalanokat segítő szolgáltatásait mutatja be, az USA-tól Magyarországig. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról