Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Így tartsd fenn tanulóid motiváltságát a virtuális tanteremben! Tippek (olvasóink szavazatára)

1. Használj élő médiát! A prezentációk olykor unalmasak. Dustin York, a Maryville Egyetem online bachelors programjának link trailereket, animációkat, zenét, szavazásokat stb. használ. Videók is motiválnak [Megjegyzés: nemcsak a nyelvoktatásban].

2. Bátorítsd a chat-et! Elnémított mikrofon mellett is kifejezhetik véleményüket, kérdezhetnek. A csevegőfunkciókat pl. többen arra használták, hogy a diákok ötleteljenek. Az előadás után a tanár ezeket névvel együtt felolvashatja. Ezzel növelheti az aktivitást is.

3. Tarts szüneteket! Jennifer Brown, a K-12-es osztályok (USA) oktatási szakértője szerint kell a szünet, de a tanár győződjön meg róla, hogy a diákok azt produktívan töltik. Fontos, hogy egyértelmű feladatokat adjanak a tanulóknak. Ezek megvitatása együttműködést serkentő, szervező eszközök segítségével történhet. Ilyen a Pear Deck
(Link: link ) és a Jamboard (Link: link .

4. Játssz! Online, testre szabható tanulókártya program a Quizlet link . Jól lehet használni szókincs- és helyesírási feladatokhoz. A Kahoot! link tanulási platformmal többszörös feleletválasztós kvízeket készíthetünk. A diákok webböngészőn vagy a Kahoot!-on keresztül érhetik el a kvízeket. Tudásuk tesztelésére is alkalmas bármilyen műveltségi témakörben, a nyelvtantól a szókincsig.

5. Mutasd meg nekik, hogyan használják képességeiket a valóságban! Valós problémákat és forgatókönyveket célszerű alkalmazni. A felsőoktatásban a modern ápolói szakok közül sok online zajlik. A Maryville Egyetem egyik ilyen online programjában, az intenzív online kurzusokon Maryville fejlett, felhasználóbarát digitális tanulási platformjait használják a gyakorlati készségek oktatására. Ezek a szakmai kompetenciát alapozzák meg más-más egészségügyi környezetben, pl. kórházakban, ápolási otthonokban, közösségi szolgáltatásokban, otthoni egészségügyi ellátásban stb.

Kihívás a diákok figyelmének fenntartása a zavaró online tanulási környezetben, de nem lehetetlen. A legjobb gyakorlatokat mindenkinek magának kell kikísérletezni. (Ref.: Szabó Eszter)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról