Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Így teheti ismertté weboldalát egyetlen kattintással

Annak ellenére, hogy a kereső és katalogizáló szolgáltatások robotjainak tucatjai fésülik át rendszeresen az internetet, gyorsabb és hatékonyabb, ha magunk is bejelentjük ezekbe a rendszerekbe, ha létrehoztunk egy új weboldalt vagy blogot. A bejelentés a legtöbb esetben mindössze annyiból áll, hogy megadjuk a weboldal URL címét és esetleg a saját email címünket, amit azután ellenőriz az adott rendszer.
A bejelentés monoton munkájához érdemes igénybe venni a SubmitStart [ link ] ingyenes szolgáltatását. Ha ezt használjuk, akkor mindössze egyszer kell beírni annak a weboldalnak a címét, amit közhírré szeretnénk tenni és meg kell adni egy email címet, amiről majd vissza kell küldenünk egy megerősítő levelet. Amint ez megtörtént, a SubmitStart automatikusan bejelenti oldalunkat a Google, Bing, Yahoo!, AOL, Excite, Entireweb, Gigablast, Dogpile, WebCrawler, ExactSeek, ixQuick és Mamma rendszerekbe. A Bing és a Yahoo! esetebében még egy kis kézi beavatkozásra is szükség van, mert ennél a két keresőnél CAPTCHA-val ellenőrzik, nehogy robot jelentse be az oldalakat.
A kényelmes weboldal bejelentő megoldás egyetlen hátránya, hogy meg kell adnunk email címünket, ami így esetleg kéretlen levelek célpontjává válhat. Ezért érdemes a SubmitStart használata előtt egy egyszer használatos, eldobható email címet készíteni (például itt találhat több ilyen szolgáltatást -- link ) és ezt használni a bejelentéshez. Mivel mindössze a visszaigazoló levélváltás idejére van erre szükség, így később már nem okot gondot, hogy nem él a weboldal bejelentésekor megadott elektronikus levélcím.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról