Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Így toboroznak munkaerőt, építenek csapatot MI-alapú robottal (Oyster) (olvasóink szavazatára)

Toborzással és távmunkával kapcsolatos kérdéseket megválaszoló, chatalapú mesterséges intelligencia asszisztenssel rukkolt elő a globális munkaerő-foglalkoztatási Oyster platform. A megoldás a Pearl nevet kapta, és nemzetközi szinten képes a távmunka szabályozás HR-es kérdéseit értelmezni és megválaszolni. A közlemény szerint az asszisztens több mint 180 országban vethető be, hogy segítsen a toborzásban. Kipróbáltuk, magyarul is képes válaszolni a kérdésekre (szerk.). (A cég magyarországi információs oldala: link )

A Pearlt leginkább a nemzetközi cégek tudják kihasználni, akik nincsenek tisztában minden ország aktuális szabályaival, ahonnan éppen munkaerőt szeretnének toborozni. Legyen szó akár például juttatásokról vagy adókról. A cég tervei szerint az asszisztenst a jövőben minden Oyster kötődésű weboldalba szeretnék beépíteni.

Az Oyster Pearl chatbotja egy újabb példa arra, hogy az MI hogyan segíthet a vállalatoknak a könnyebb eligazodásban a bonyolult jogi szabályozások és információgyűjtés közepette. Így az MI és általánosságban véve a technológia egyre nagyobb szerepet játszik az információs szakmában. Jól mutatja, hogy mikor a Pearlt arról kérdeztük, hogyan segíthet a könyvtárosoknak, a következő válaszokat adta: segít az információk keresésében, dokumentumok összefoglalásában, adatbázisok kezelésében, kutatások támogatásában, nyelvi támogatásban. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról